Wisselpagina Slider Info

Alpha Parenting Children Course

Bestaan de perfecte ouders? Nee. Bestaat er een ‘gegarandeerd succes’ formule voor het opvoeden van kinderen? Helaas niet. Maar met praktische tools kun je al snel een stuk verder komen. De Parenting Course geeft ouders een inspirerende en motiverende methode om met opvoeding aan de slag te gaan. De opvoedcursus is een leuke en laagdrempelige manier om met andere ouders na te denken en te praten over opvoeding. Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.  Verspreid over vijf dinsdagavonden worden er 5 thema’s behandeld:

  1. Basis – Bouwen aan veiligheid. Kinderen groeien gelukkig niet alléén op, maar binnen de veiligheid van een gezin. Deze avond staan we stil bij de belangrijke rol die het gezin vervult. Je ontdekt waar je, binnen je eigen gezin, meer aandacht aan zou willen besteden.
  2. Behoeften – Ontdekken van genegenheid. Het belangrijkste dat je je kind kunt geven is onvoorwaardelijke liefde. Liefde kun je op verschillende manieren laten merken en voelen. Wat is de liefdestaal van jouw kind?
  3. Grenzen – Ontwikkelen van vrijheid. Waarom zijn grenzen belangrijk? Lange-termijn-doel: kinderen krijgen controle over hun eigen gedrag en zijn in staat hun eigen grenzen aan te geven. Hoe ben je én liefdevol én duidelijk?
  4. Relaties – Leren van sociale vaardigheid. Deze avond is er veel aandacht voor goed luisteren naar je kind en het omgaan met emoties, met name boosheid en frustratie. Ook de relatie tussen broertjes en zusjes en onderlinge conflicten komen aan bod.
  5. Ruimte – groeien naar zelfstandigheid. Je wilt je kinderen veel meegeven en tegelijk wil je ze leren om daarin zelf keuzes te maken. Het gaat over ‘thuis’, een plek waar kinderen graag zijn, en over bidden voor je kinderen.

Wil jij investeren in je gezin?

Wat? Parenting Children Course

Wat houdt de cursus in? Samen praten en nadenken over opvoeding. Samen met andere ouders de kracht van jouw gezin en jouw unieke rol in de opvoeding van je kinderen ontdekken.

Voor wie? Voor ouders met kinderen tussen 0 en 10 jaar.

Wanneer? Dinsdag 31 mei, en 5, 12, 19 en 26 juni. Inloop vanaf 19:45 uur (einde 22:00 uur).

Waar? Ontmoetingscentrum La Bellettsa, Kardinaal van Rossumplein, Maastricht

Kosten? Gratis. [De Baptistengemeente Maastricht heeft hiervoor subsidie ontvangen]

Voor meer informatiewww.parentingcourse.nl/children, Lilian Herbers of Alied van der Aa

Aanmelden: Mail naar parentingcoursemaastricht@gmail.com of bel 06 – 55 75 82 12

Eén of enkele avonden deelnemen is ook mogelijk